Kadının Değişen Portresi


Blog ortamı; kişinin, kendini en çok kendi gibi hissettiği, genellikle en rahat olduğu ve eğer kimliğini deşifre etmemiş ise, reel yaşamda en “açık” olduğu yer. Bu sebeple, eğer bu ülkede bir şeyler değişiyorsa bunu gözlemlemek de bir o kadar kolay.
Kadına ve erkeğe dair yazılarla her gün karşılaşıyoruz. Kadın ne ister erkek ne anlar veya neden birbirlerini anlamaz bu iki tür/erkeler basit canlılardır /kadınlar çok karmaşıktır /kadınların hepsi aynı /erkekler hep aynı.
Bu tür konulara her yazıda değinilmesi, olmazsa olmaz artık. Ama değişen bir şeyler var kadınlara dair. En azından blog yazarları arasında bunu gözlemlemek mümkün.

Blogmania da ukturk “kadın blog yazarları daha delikanlı oluyor” dedi. Hatta hali hazırda ki yazarlardan örnekler verdi. “Hiçbiri sözünü sakınmıyor, doğru inandığı şey ne ise, onu sonuna kadar savunabiliyor” dedi.

Delininbiri Trajikomik bir çöpçatanlık hikayesi... postunda, kendine dair cümlelerde buluşturulduğu kişinin, onu ne kadar farklı bulduğunu, her zaman karşılaşılmayacak kişilikte bir kız olduğunu ve bu yapısı dolayısıyla kanka olduklarından bahsetti. Mevcut ilişkilerinin de genellikle bu yüzden bittiğinden şikayet etti biraz. Aslında çok hoş bir özellik gibi görünmesine rağmen çok yönlü kişiliği yüzünden bitiyordu ilişkileri.

Cesetizleri “kadının kadına vurma çabası” diye yazmış ve vermiş veriştirmiş önyargılı kadın modelini. Klasik kıskanç kadın modelini eleştirmiş aslında.

Yine bu hafta yesari ; "Hepsi aynı" dedikleri “kadın”diye tanımladı kadının nasıl olması gerektiğini. Sıradan ve klasikleşmiş özellikte kadınların artık pek prim yapmadığını savundu ama yorumlarda göründüğü kadarıyla hala önemli olan; dış görünüş ve biraz da klasik olmak .

Yine siminya attı ortaya bir tartışma “Güzelsen milyonersin” diyerek. Güzel olmak nelere yeter nelere yetmez çok güzel bir dille eleştirdi.

Değişen bir şeyler var. Peki neler aynı kalıyor? neler erkekleri rahatsız ediyor?
Madem birden çok marifet barındırmaya başladı ellerinde bu kadınlar ,neden yine mutlu olamıyor?
Bu değişim erkekler açısından nasıl görünüyor?
Aslında bir değişim ve gelişim var ama bu sadece kadınlarla mı sınırlı kaldı acaba?
Erkekler bu işin neresinde duruyor? Ve asıl soru “erkekler bu durumdan memnun mu ve ne istiyorlar?”

Merak etmeye devam ediyoruz çünkü bu konuda yazanlar genellikle yine dişi kesimden. Ukturk ise bu konuda ki yorumunu yapmamış. Sadece durumdan bahsetmiş ve bu yazarları okumaktan keyif aldığını. Erkekler bu konuda ne düşünüyor acaba???

1K


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Response to "Kadının Değişen Portresi"

  1. delininbiri says:

    erkekler bu konuda ne düşünüyor diye bitirmişsiniz, o yüzden yorum yapmayacağım..yazıyı sevdiğimi belirtmek istedim..güzel tespitler var..

  2. 1k says:

    Tespitler sizin delininbiri.Biz sadece dikkat çekmek istedik.Yorumları merak ediyoruz.

  3. siminya says:

    şimdi bu blog kadın dayanışması mı olacak?

  4. 1k says:

    Aman siminya.Şu erkek blog dayanışmasına benzemesin.Ne olduğunu bilmiyoruz ama kesinlikle o tür birşey değil. İlk yazıda biraz anlatmaya çalıştık kim olduğumuzu:)

  5. mavi yesil kukuletalı cüce says:

    evet aslında dişi bireylerin içinde bir cevher yattığını herkes biliyor ama bir dişinin kendını kendı gib ianaltabılemsı içni karşısındakı kişiye daha fazla guvenmesi,inanması, rahat hıssetmesi belki de bu kadar açık kendını ifade edebilmesi içni sevişmesi lazım. ama blog ortamı hazır ınanılmış, guvenılmiş, sevişilmiş maskelerı indirir bir ortam sunduğu için dişi bireye içinden ne geliyorsa ne dusunuyor ne hissediyorsa daha rahat analtabılıyor, hele birde random yazıyorsa değmeyin o zaman kadının beyın kıvrımlarında saklı şeyleri okumanın tadına..
    oysaki erkekler oylemı kadının bir goz kırğışından bir sıcak davranışında hemen yelkenlerı maskelerı suya ındırır(tamam bılıyorum suya ınen yelkenler maskeler yuz yılalrdır denız taşıtı olartrak kullanılmadı) hiç olmadı 2 biradır yanı kendını apaçık anlatması için hiç oyle dolambaçlı yolalr deneme yanılmalar yoktur erkek için.
    evet olay budur. bu değilse bile buna yakın birşeydir.